Medlemsförmåner

Drottning Victorias Örlogshem, Teatergatan 3, Stockholm

Örlogshemmet
Idag åtnjuter alla tjänstgörande inom försvaret rabatten. Giltigt tjänstekort uppvisas vid incheckning.

Dessa personer får rabatt:
– I tjänst varande elev under grundutbildning.
– I tjänst varande aspiranter och kadetter under utbildning till yrkes- och reservofficer.

Officerare/försvarsanställda:


ENKELRUM 700-800.-/natt
DUBBELRUM 1000-1100.-/natt
SVITER enl ök
Frukost ingår i dessa priser.

KONTRAKTERADE SJÖMÄN OCH SOLDATER:
Enkelrum 400.-/natt

Elev under GMU alt. kadett:

ENKELRUM 150.-/natt
DUBBEL- och FLERBÄDDSRUM: 150.- per person
OBS. ev. frukost tillkommer med 100.-
Om flick/pojkvän, kamrat eller familjemedlem
medföljer betalar dom 300.-/natt (inkl. frukost).

AEA – Akademikernas a-kassa

http://www.aea.se/

Kostnad 90:- / månad

Det är din utbildning som har betydelse för om du kan gå med hos oss. Du uppfyller det så kallade akademikerkravet på något av följande sätt.
1 Du har 180 högskolepoäng.
2 Du avslutade dina studier före 2007 och har 120 akademiska poäng.
3 Du studerar just nu och har för avsikt att ta 180 högskolepoäng.
4 Du är medlem i ett Saco-förbund, Vårdförbundet eller har tidigare varit medlem i AEA.

SEB

Mälarenergi AB

SACO EL

Som medlem i något av Saco´s 23 fackförbund får du 1,00 öre lägre elpris per kWh (inklusive moms) om du tecknar Fast avtal. Vid tecknande av Rörligt timavtal är rabatten på 1,00 öre/kWh (inklusive moms) på påslaget som läggs på vårt inköpspris. Som medlem får du också 50 % rabatt på den fasta månadsavgiften, fri energirådgivning och hundra procent el från vattenkraft vid val av Fast eller Rörligt timavtal.

Nordic Choice

Nordic Choice
Samtliga fackförbund inom SACO har ett avtal med hotellkedjan Nordic Choice. Det innebär att du som är förbundsmedlem betalar ett rabatterat pris på rum och frukost på Nordic Choice samtliga hotell i Skandinavien. Bokning sker via nätet, resebyrå eller per telefon via numret 0771-666700.

Birka Cruises

Birka Cruises
Som medlem i förbundet har du tillgång till det mycket generösa avtal som SACO har tecknat med Birka Cruises. När Du ska boka en konferenskryssning eller när Du ska ut och kryssa privat har Du möjlighet att utnyttja de generösa rabatter som avtalet omfattar. Priserna gäller på ordinarie kryssningar när 2-4 personer delar hytt. Gäller utvalda hyttkategorier och ej special-, flerdygns- eller temakryssningar.

Dygnskryssning: Sön-ons: 40% rabatt på hyttpriset
Torsd: 15% rabatt på hyttpriset

Jag vet dock inte om dessa kundnummer bara avser farmaceuterna så att alla förbund har egna koder.

Nytt ramavtal för banktjänster


Det är glädjande att kunna berätta att Saco och Danske Bank nu har tecknat ett ramavtal som ger förbundens medlemmar attraktiva villkor vad gäller bankens samtliga privatkundstjänster. Avtalet har alla förutsättningar att stärka erbjudandet till befintliga medlemmar och dessutom vara positivt i förbundens rekryteringsarbete. Att ett avtal nu tecknats med Danske Bank ska ses mot bakgrund av det avtal med SEB som sedan två år tillbaka ger förbundens medlemmar rabatt på bolån. Tyvärr har det ursprungliga erbjudandet från SEB förändrats och är i dag inte lika förmånligt som när det ingicks.

Förhandlingarna med Danske Bank har genomförts under våren och sommaren gemensamt av Saco och representanter för fyra förbund. Ramavtalet skrevs under i förra veckan och inom kort är det dags att informera om det.

Avtalet i korthet
Avtalet med Danske Bank innebär bland annat att förbundens medlemmar kommer att kunna få en bolåneränta hos Danske Bank som är 0,7 procentenheter lägre än bankens listpris. I dag skulle det innebära en ränta på 1,19 procent. Ytterligare några av de förmåner som har förhandlats fram är högre ränta på sparkonto, billigare bil- och konsumtionslån samt prioriterad kundservice.

Avtalet är alltså ett ramavtal och Danske Bank kommer att ta kontakt med varje förbund under hösten för att teckna separata förbundsavtal. Medlemmarna hos de förbund som väljer att teckna avtal med Danske Bank kan sedan ta del av tjänsterna under första kvartalet 2016. Även anställda på förbunden omfattas av erbjudandet.

Kommentera